Prim-ministrul R.Moldova, Natalia Gavrilița, își cere scuze față de mediul de afaceri românesc care activează în R.Moldova pentru faptul că Asociația Investitorilor din România nu a fost invitată la Moldova Business Week 2022.

Potrivit șefului Executivului, acest incident a avut loc din cauza unei lipse de comunicări ca urmare a modificărilor de cadre la nivel guvernamental, transmite subiectulzilei.md cu referire la deschide.md.

„Asociația Investitorilor din România nu a fost prezentă la unele discuții. Este o lipsă de comunicare din cauza că am schimbat conducerea Agenției de Investiții și pe ultima sută de metri a fost o lipsă de comunicare. Investitorii români au fost.

Asociația Investitorilor din România nu a participat la paneluri sau la discuțiile care au avut loc, dar m-am întâlnit cu ei săptămâna trecută. Suntem parteneri foarte buni. Ne cerem scuze pentru această lipsă de comunicare, pentru că au avut loc aceste schimbări instituționale”, a declarat premierul în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.

Amintim că ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, și-a exprimat surprinderea că Asociația Investitorilor din România în R. Moldova nu este parte a Moldova Business Week 2022.

Potrivit lui, companiile române prezente pe piața moldovenească au creat peste 10 mii de locuri de muncă și au o cifră totală de afaceri de aproape un miliard de euro.

Doar capitalul social cumulat al celor trei bănci comerciale care au trecut Prutul și sunt active în R. Moldova depășește 250 de milioane de euro.

Președintele executiv al Asociației Investitorilor din România, Dan Nuțiu, a declarat pentru Deschide.MD că nu poate explica motivul absenței de la eveniment: „Probabil a fost o scăpare de-a lor în acest an și nu-mi pot explica motivul absenței.

Este un mesaj care ne dă motive de îngrijorare, în contextul în care România este principalul partener economic al R. Moldova”.