Incendiu la Dondușeni. O biserică a fost cuprinsă de flăcări, iar parohul a ajuns la spital cu arsuri

Incendiu puternic la Dondușeni. Biserica din satul Climăuți a fost cuprinsă de flăcări aseară, în jurul irei 17.00. Pompierii au fost alertați de către parohul bisericii care a încercat să stingă flăcările însă nu a reușit.

Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale pentru a stinge flăcările care au afectat peste 40 la sută din suprafața clădirii. Focul a mistuit acoperișul, dar și restul bisericii. Datorită intervenției operative a echipelor de salvatori a fost posibilă salvarea a 60% din clădire, dar și unele bunuri materiale din interior.

În urma incendiului, preotul a primit arsuri pe mâini de gradul I-II. Viața persoanei afectate de incendiu este în afară oricărui pericol. Bărbatul este internat în spitalul raional Dondușeni.

Toate circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează populația să țină cont de regulile antiincendiare, pentru a evita producerea situațiilor de risc.

De la începutul anului 2016 în Republica Moldova au avut loc peste 1400 incendii în care au decedat 106 persoane, inclusiv 7 copii.