În dimineața zilei de 15 mai pompierii din capitală au fost alertați pentru a lichida un incendiu, care a izbucnit într-un apartament de pe strada Petru Zadnipru nr. 5 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:56.

Potrivit primelor informații, a fost observat fum dens de la etajul 7 a unui bloc de locuit. La fața locului, de urgență au fost îndreptate 4 echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul apartamentului cu suprafața de 54 m2.

În timpul intervenției, angajații IGSU au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 81 de ani. Pompierii au reușit localizarea focului către ora 06:12, fără ca acesta să obțină răspândire asupra altor bunuri materiale. Incendiul a fost lichidat complet la ora 07:34.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 47 situații de risc.

sursa