În Transnistria au fost anulate toate examenele de anul acesta în școli. Decizia a fost luată în condițiile în care așa-zisele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist, după exploziile din orășelul Maiac și cea din sediul MGB-ului transnistrean. 

„Cred că în aceste circumstanțe, este contraindicat să aibă loc examenele finale pentru elevi, așa că acestea sunt anulate. Elevii vor primi diplome în baza performanțelor academice”, a scris liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe canalul său de Telegram. 

„Acum, pericolul a căpătat contururi reale, se aud explozii. Desigur, urmează un răspuns adecvat la fiecare provocare”, a mai scris Krasnoselski. 

În seara de 25 aprilie, în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa zisul MGB, a avut loc o explozie. Nu se știe, deocamdată, sursa deflagrației. Presa din stânga Nistrului scrie că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime. 

În scurt timp, staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, iar pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist, pentru 15 zile. Membrii Consiliului de Securitate au stabilit un „nive critic” de securitate.