Republica Moldova va implementa versiunea nouă a Sistemului automatizat de descriere și codificare a mărfurilor. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii privind aprobarea Nomenclaturii combinate a mărfurilor. Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Legislativului.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, modificările propuse în vederea racordării nomenclatorului nu se referă la componenta de taxe vamale, ci doar la codurile tarifare, scrie Bizlaw.md.

Printre principalele poziții care vor suferi schimbări sunt unele categorii de pește, uleiuri, unele produse chimice, cele care includ vaccinuri împotriva coronavirusului, unele tipuri de lemn, de fibre de sticlă, mașini și aparate, echipamente electrice și părțile lor, aparate de zbor, obiecte de artă, de colecție sau de antichitate ș.a.   

Versiunea nouă a Sistemului automatizat de descriere și codificare a mărfurilor, aprobat de Organizația Mondială a Vămilor în 1983, va intra în vigoare în anul 2023.