În municipiul Chişinău, recuperarea orelor la şcoală în legătură cu prelungirea vacanţei de toamnă se va face în zilele de sâmbătă, transmite MOLDPRES.

Şeful interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului Municipal Chişinău, Andrei Pavaloi, a menţionat, în şedinţa on-line de astăzi a serviciilor primăriei, că “elevii vor recupera în zilele de sâmbătă orele de studii pierdute la şcoală în legătură cu prelungirea vacanţei de toamnă”. “Ministerul Educaţiei a decis ca recuperarea orelor să fie efectuată până la finele anului şcolar 2021/2022. Cei mai mulţi directori ai instituţiilor de învăţământ din municipiu au declarat că vor recupera aceste ore în zilele de sâmbătă ”, a spus Pavaloi.

În acelaşi timp, el a adăugat că toate cadrele didactice care nu au fost vaccinate vor trece, la dorinţă, testarea gratuită la COVID-19. Testarea se face la Asociaţiile Teritoriale Medicale din Chişinău.

În municipiul Chişinău activează 158 de instituţii medii şi secundare de învăţământ, în care studiază circa 96 de mii de elevi.