Capitala rămâne în continuare sub cod roșu de alertă după ce aproape toate spitalele din Chișinău în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt suprasolicitate. Și la terapie intensivă toate paturile sunt ocupate, astfel la nivel municipal nu mai există locuri libere.

În acest context, săptămâna aceasta vor fi activate ultimele spații existente pentru pacienții infectați, cu excepția Spitalului clinic municipal „Gheorghe Paladi”, unde ar putea fi reactivate până la 300 de paturi, informează IPN.

„Aici avem cea mai mare provocare și ne trebuie suportul imediat al autorităților centrale. Altfel ajungem în situația când pur si simplu nu avem unde interna pacienții în stare critică. Amintesc că în spitalele municipale în aceasta pandemie am triplat numărul de paturi de terapie intensiva”, a declarat în cadrul ședinței operative de la Primărie primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Edilul a mai menționat că experții în sănătate au prognoze sumbre și spun că luna octombrie va fi în continuare o lună cu cele mai multe cazuri raportate zilnic.