Scumpirea energiei electrice din 1 aprilie 2022 nu este ultima din acest an, iar o nouă majorare a tarifelor ne așteaptă peste o lună. Cu aceste prognoze a venit ex-președintele țării, Igor Dodon.

“Contractul cu Cuciurgan este valabil până în data de 1 mai și este la un preț de 50 de dolari pentru un megawatt, iar pe piață prețurile deja sunt mai mari. Din această cauză, trebuie să recunoaștem că majorarea tarifului la energia electrică din 1 aprilie va fi valabilă pentru o lună, iar din 1 mai ne așteaptă o nouă scumpire. Acum guvernarea ori trebuie să renegocieze prețul la gaz cu Rusia, ori să găsească bani pentru a oferi compensații agenților economici, care riscă să falimenteze. Este imposibil să produci cu așa tarife la gaz și energie electrică, ceea ce înseamnă că guvernarea trebuie să găsească bani în interiorul țării, sau să ceară de la parteneri”, a declarat Igor Dodon la NTV Moldova.

Precizăm că din 1 aprilie tarifele la energia electrică pentru consumatorii deserviți de Premier Energy vor crește de la 1,51 lei până la 2,17 lei pentru un kWh. Cetățenii din nordul țării vor achita 2,51 lei în loc de 2,04 lei.