Guvernul analizează posibilitatea redirecționării a 2% din impozitul pe venit al pensionarilor încadrați în câmpul muncii și constituirea unui fond de sprijin al oamenilor în etate. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întrevederi a premierului Ion Chicu cu reprezentanții Uniunii pensionarilor din Moldova.

Șeful Guvernului a menționat că acest subiect va fi examinat de Cancelaria de Stat, după care va fi supus consultărilor publice.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrați peste 700 de mii de pensionari dintre care aproximativ 150 de mii sunt încadrați în câmpul muncii.

În premieră, din acest an, pensiile în Moldova vor fi indexate la 1 aprilie și 1 octombrie. Inițiativa aparține președintelui țării, Igor Dodon. Totodată, o lege înaintată de deputații PSRM va permite pensionarilor care încă mai lucrează să solicite mai repede majorarea pensiei. Potrivit inițiativei PSRM, procesul de reexaminare a pensiilor pentru limita de vârstă se va finaliza în anul 2022 și nu în anul 2027, așa cum prevedea legea anterioară.