Începând cu această săptămână, angajații din cadrul posturilor vamale de frontieră vor întâmpina călătorii într-o uniformă de model nou. Acestea au fost concepute după modelul european și adaptate condițiilor climatice actuale.

Astfel, funcționarii vamali vor fi echipați cu obiecte noi de uniformă, și anume: tricou cu mânecă scurtă cu guler de tip „polo”, jachetă fleece, geacă de vânt, pantaloni tactici și ghete tactice. Totodată, cu un nou model al ținutei de serviciu vor fi asigurate efectivele echipelor mobile și ale ofițerilor de investigații.

Având în vedere că procesul de echipare cu uniformă din cadrul subdiviziunilor teritoriale se va efectua treptat, de către funcționarii vamali va putea fi utilizat și modelul uniformei actuale. 

Purtarea uniformei de către funcționarii publici cu statut special din cadrul Serviciului Vamal este reglementată de Hotărârea Guvernului nr. 445/2014 cu privire la aprobarea Stemei şi fanionului Serviciului Vamal, a însemnelor uniformistice, obiectelor de uniformă şi a normelor de echipare cu uniformă a funcționarilor vamali.