Moldovenii vor avea modele noi de pașapoarte. Acestea vor fi puse în circulați pe măsură ce stocul vechi de blanchete se epuizează, dar nu mai târziu de 30 aprilie 2023.

Decizia a fost aprobată la ședința de miercuri a cabinetului de miniștri.Documentul va avea culoarea copertei roșie-vișinie, va conține fila din policarbonat cu pagina cu date de identificare ale titularului și file din hârtie.

Elementele grafice personalizate vor reprezenta motive populare tradiționale moldovenești, „Pomul vieții” și imaginile stilizate ale monumentelor culturale și arhitecturale din Republica Moldova: monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Mănăstirea Căpriana, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Cetatea Soroca, Arcul de Triumf, Complexul Orheiul Vechi, Clopotnița Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău.

În spațiul de stocare a datelor în format digital se vor introduce datele privind posesorul, numele, prenumele, cetățenia, data nașterii, numărul de identificare, sexul, seria şi numărul documentului, data emiterii, data expirării termenului de valabilitate, autoritatea emitentă și
datele biometrice ale titularului: imaginea facială color și amprentele.

sursa