Ex-angajata INSP, care la sfârșitul lui august 2023 fiind în stare de ebrietate a intrat pe un trotuar din orașul Sângera și a accidentat trei persoane, una dintre care a murit, a fost condamnată la patru ani de închisoare.

Potrivit sentinței luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, fosta angajată INSP a fost condamnată să-și execute pedeapsă într-un penitenciar pentru femei de tip deschis, dar și privată de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile.

Conform rechizitoriului, la 29 august 2023, pe timp de noapte, învinuita, conducând mijlocul de transport de model „Toyota Prius” pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar, și anume o minoră de șase ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani.

Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului. 

Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de șase ani i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, iar minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.

Într-un interviu, una dintre victime, adolescenta de 17 ani, a povestit că polițista era îmbrăcată în uniforma sa, iar la fața locului a venit ulterior un bărbat care i-a adus haine de schimb, semințe de floarea-soarelui și ulei.

sursa