Elvețienii sunt pe locul doi în ierarhia celor mai mari cumpărători online din Europa

Locuitorii Elveției sunt pe locul doi în ierarhia celor mai mari cumpărători online din Europa, după britanici, a informat miercuri Swiss News Agency (SDA/ATS), preluată de agenția Xinhua.

În fiecare an, elvețienii cumpără bunuri pe internet în valoare de 1.172 de franci elvețieni per persoană (1.033 de euro) sau 1.202 dolari, scrie agenția de presă elvețiană, citând furnizorul de date economice Regiodata.

Cumpărătorii din Marea Britanie sunt pe primul loc în Europa la acest capitol, înregistrând achiziții online de 1.118 euro, iar norvegienii se situează pe locul trei, cu cumpărături de 920 de euro pe an.

În partea de jos a clasamentului se află rușii (77 de euro) și locuitorii Turciei, care cheltuiesc online doar 72 de euro pe an.

Vânzările online în Elveția au fost favorizate în parte de creșterea cursului de schimb al francului elvețian și puterea sa de cumpărare ridicată, potrivit Regiodata.

Regiodata a publicat datele sale despre 19 țări predominant europene cu privire la vânzările online de bunuri cum ar fi cărțile și îmbrăcămintea, dar servicii precum călătoriile nu au fost incluse.

Potrivit Regiodata, între 2015 și 2016 cumpărăturile online în Europa de Vest s-au dezvoltat foarte rapid.