Doi minori, implicați în activități de contrabandă cu țigări și încălcare a regulilor de circulație rutieră

Doi copii minori sunt cercetați în cazuri de contrabandă cu țigări și încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră și cele de circulație rutieră. Activitatea infracțională a acestora a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului „Frăsinești”.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, în primul caz este vizat un minor de 14 ani, locuitor al s. Cățeleni, r-nul Hâncești, care a încercat în mod fraudulos să treacă circa 15 mii țigarete peste frontiera de stat. Minorul a fost observat pe direcția Bălăurești-Zberoaia, în timp ce înainta grăbit, cu un colet în spate, spre râul Prut.

În baza informațiilor operative, echipajul SPF „Frăsinești” a intervenit, cu reținerea persoanei în cauză. La examinarea coletului, s-a depistat o funie și circa 15 mii țigarete de diferite mărci. În discuții, minorul a recunoscut că intenționa să transmită țigările unui cetățean român, care îl aștepta pe malul Prutului.

Totodată, nu departe de unde a fost reținut minorul, camuflat într-un lan de porumb, s-a găsit o motocicletă care ar aparține acestuia și cu ajutorul căreia ar fi transportat coletul în zona de frontieră.

Produsele de tutungerie au fost ridicate, în vederea confiscării, iar persoana minoră cercetată în stare de libertate pentru activitatea de contrabandă.

La fel, pe direcția Bălăurești-Zberoaia a fost stopată forțat o motocicletă, condusă de un minor de 15 ani. Alături de minor se aflau și doi maturi, toți fiind locuitori ai s. Nemțeni, r-nul Hâncești. Deși persoanele nu s-au supus somațiilor și au continuat să gonescă pe traseu, în cele din urmă au fost reținuți și escortați la sediul SPF „Frăsinești” pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun. Urmare, nu s-a putut prezenta avizul Poliției de Frontieră de aflare în zonă, nici actele de conducere a mijlocului de transport, ba mai mult, șoferul s-a dovedit a fi un minor.

Pentru încălcarea regimului de frontieră cei doi maturi s-au ales cu amenzi de 12 u.c. fiecare. Concomitent, au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare care au aplicat amenzi, în mărime de 6 000 de lei, pentru nerespectarea regulior de circulație rutieră.