Doi adolescenți de 17 ani din Fălești au fost reținuți de oamenii legii. De la aceștia au fost ridicate circa 1,5 kg de droguri de tip PVP.

De asemenea, oamenii legii au ridicat de la bănuiți 0,5 kg de marijuana, aparat pentru consumarea drogurilor, dar și pliculețe pentru vânzarea lor. Substanțele au fost găsite în apartamentele pe care cei doi le închiriau în Bălți.

Tinerii erau instruiți de alți membri ai grupului infracțional să-și schimbe apartamentele o dată la trei-patru zile, pentru să-și camufla activitatea. Conform PCCOCS, este elev în clasa 10-a la liceu, iar altul învață la o instituție secundară profesională.

Pentru asigurarea traficului de droguri, aceștia comunicau cu clienții pe internet, prin intermediul Telegram. Primul bănuit a fost reținut în flagrant, cu lopata și drogurile pe care tocmai le dezgropase din locația indicată de alți membri ai grupului criminal organizat, ca să le repartizeze ulterior în cantități mai mici clienților. Anterior, acesta le vânduse cantități de droguri și unor agenți de poliție sub acoperire.

Cel de-al doilea bănuit a fost reținut urmare a perchezițiilor efectuate. La solicitarea PCCOCS, ambii adolescenți au fost plasați în arest preventiv, în izolatorul din Bălți.

sursa