450 de cetățeni au participat la Marea Dictare Națională organizată pe 31 august, de Ziua Limbii.

Astăzi, 12 septembrie, Ministerul Educației a oferit premii participanților care s-au descurcat la Marea Dictare cel mai bine.

Dictările moldovenilor au fost evaluate de o Comisie constituită din cinci profesori universitari care au evaluat cunoașterea regulilor ortografice și de punctuație, precum și cerințele organizării estetice a textului în pagină, scrisul lizibil și acuratețea.

Astfel, 57 de persoane au fost apreciate cu nota 9, inclusiv nouă elevi, nouă studenți, șapte profesori și lucrători în educație, dar și alți profesioniști.

Cu nota 10 au fost apreciate cinci persoane.

În context, ministrul Dan Perciun a declarat că se așteaptă ca la anul viitor participanții la Marea Dictare Națională să fie într-un număr mult mai mare.

Persoanele cu note de 9 și 10 au fost premiate cu câte două cărți, donate de Biblioteca Națională și prezentate în cadrul salonului de carte Bookfest, un voucher de livrare gratuită, dar și invitații pentru a vizita galeria de artă din cadrul unei librării.

Două bilete la Teatrul Național Mihai Eminescu a obținut fiecare participant care a scris dictarea pe nota 9, iar cei care nu au făcut nicio greșeală s-au mai ales cu vouchere de 2.500 de lei de la o librărie.