USAID Moldova a venit cu un mesaj dedicat celor 30 de ani de la încheierea parteneriatului, care a adus realizări remarcabile țării noastre în diverse domenii, datorită sustenabilității și aportului oferit de poporul american.

Cu un asemenea mesaj a venit directorul Misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander, transmite Subiectul Zilei cu referire la Realitatea.

„În ultimii 30 de ani, Moldova a cunoscut realizări remarcabile care sunt datorate parteneriatului dintre SUA și Republica Moldova. Pe parcursul celor trei ani în care am ocupat funcția de director al Misiunii, am fost inspirat în mod constant de ingeniozitatea și rezistența poporului moldovean. Am fost martor la exemple uimitoare ale Moldovei, devenind nu doar mai competitivă, dar și excelând în diverse domenii, de la vin la robotică”, a declarat directorul Misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander.

Precizăm că, în 2022, USAID marchează cea de-a 30-a aniversare a activității sale în Moldova. Începând cu 1992, Agenția a oferit circa 648 de milioane de dolari pentru implementarea a 130 de proiecte de asistență financiară și tehnică în următoarele domenii: agricultură, turism, sectorul vitivinicol, industrie ușoară, democrație și guvernare responsabilă, educație, sectorul tehnologiei informației (IT), justiție și anticorupție, dezvoltare comunitară, comerț și export, sectorul energetic, sănătate și asistență COVID-19, dar și altele.