De vineri, 22 octombrie, va fi dat startul sezonului termic 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi, 19 octombrie, în condițiile în care pe parcursul a trei zile consecutiv, în intervalul orelor 18:00-06:00, valorile de temperatură înregistrate se mențin la limita de +10 grade. Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe Facebook.

Totodată, municipalitatea informează că până în prezent, toate cele 132 de grădiniţe din Chișinău au fost conectate la agentul termic livrat centralizat. Cât privește instituţiile de educaţie timpurie din suburbii, din cele 27 de grădiniţe, 10 beneficiază deja de agent termic, iar restul urmează să fie conectate în perioada următoare.

De asemenea, din cele 107 instituții de învățământ preuniversitar, din cele 107 edificii (școli, gimnazii, licee), 53 primesc agent termic livrat centralizat, iar restul instituțiilor urmează a fi conectate.

„Măsura este aplicată la solicitarea managerilor școlari, în funcţie de temperaturile din interiorul fiecărei unități educaționale. Unii directori de școli, de regulă, solicită conectarea la agentul termic după revenirea copiilor din vacanța de toamnă, către data de 1 noiembrie”, se arată în mesajul postat de Ceban.

Ion Ceban a mai spus că din totalul de 63 de instituții medicale municipale, sunt conectate la încălzirea centralizată 22. De asemenea, este livrat agent termic centralizat în 167 de blocuri de locuințe din Capitală, din totalul de 2710, la solicitarea gestionarilor fondului locativ.

Potrivit primarului, responsabil de conectarea la agentul termic este S.A. ,,Termoelectrica’’, de comun acord cu S.A. ,,Apă-Canal’’.