Descinderi Fulger efectuate de poliție. Sunt vizați 2 bărbați din capitală

2 bărbați de 29 și respectiv 49 de ani din capitală sunt cercetați penal pentru gestionarea a 3 cazinouri deschise ilegal.

Oamenii legii au efectuat 9 percheziții la sediile cazinourilor în Chişinău şi Bălţi, fiind bănuiţi de evaziune fiscală şi escrocherii în proporţii deosebit de mari. În rezultatul activităţilor specializate poliţiştii şi procurorii au depistat şi ridicat diverse documente de ciornă de evidenţă contabilă, tehnică de calcul cu evidenţa dublă a contabilităţii, bani în numerar obţinuţi ilegal din activitatea cazinourilor, probe concludente care ar demonstra vinovăţia acestora de faptul neachitării impozitelor la bugetul de stat.

La fel au fost ridicate aparate de joc, care n-ar fi fost anterior expertizate conform legii, ceea ce ar fi permis la modificarea ilegală a unor setări din aparate.

Deocamdată bănuitul de 29 ani a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, iar în privinţa bărbatului de 49 de ani urmează să se expună Procuratura sectorul Ciocana, la finalizarea acţiunilor de urmărire penală. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 15 ani.

retinere