Deputatul Alexandr Nesterovschi și-a anunțat plecarea din Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și a spus că va activa în calitate de neafiliat. Mai mult, el și-a anunțat și plecarea din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), informează TRIBUNA.

„Țara noastră s-a lovit de cel mai dur dușman – regimul PASandu, care distruge statalitatea noastră, istoria și limba. Acest regim distruge tot ceea ce noi iubim și prețuim și este nevoie să ne unim ca să luptăm cu acest regim.

Ideologia socialiștilor e focusată pe apărarea intereselor poporului și construirea unui societăți juste și anume PSRM ar trebuie să fie lider în această luptă. Dar, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, dar eu nu mai pot sta tăcând și să mă uit cum își bat joc de poporul nostru, de pensionari. Nu mai pot să stau și să nu ies cu ei.

De aceea, am decis să plec din PSRM și din Fracțiune. În Parlament voi fi deputat neafiliat, dar, în același timp, de astăzi, mă alătur Mișcării Pentru Popor și solicitării acesteia ca Guvernul să achite facturile cetățenilor pentru lunile de iarnă. Voi participa activ și la mitingurile Mișcării”, a declarat el într-o postare pe Facebook.

Potrivit spuselor sale, protestele sunt posibilitatea de arăta forța și unitatea în lupta pentru un viitor mai bun pentru noi și copiii noștri.

Amintim că, Alexandr Nesterovschi a venit în actualul Parlament în februarie 2022, urmare a decesului deputatei Svetlana Căpățînă.

sursa