De ziua profesională a lor, Ministerul de Interne a premiat cei mai buni poliţişti din ţară

De ziua profesională a lor, Ministerul de Interne a premiat cei mai buni poliţişti din ţară. Premiile au fost oferite în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Republicii. La eveniment au fost prezenţi mai mulţi oficiali în frunte cu şeful Cabinetului de Miniştri Pavel Filip.

Premierul a felicitat poliţiştii din ţară cu ocazia zilei profesionale a lor şi a menţionat că rolul poliției este unul esențial pentru asigurarea securității cetățeanilor și pentru lupta cu corupția, iar viitorul țării noastre va fi unul mai bun, dacă va fi stimulat profesionalismul și corectitudinea angajaților publici. În context, Pavel Filip s-a referit și la importanţa pregătirii profesionale a polițiștilor,  dar și dotării corespunzătoare a acestora, pentru consolidarea capacităților de patrulare, reacție și intervenție.

“Vreau să știți că Guvernul este conștient de rolul și misiunea Poliției Naționale și vom face totul pentru modernizarea și profesionalizarea ei. Vom face din Poliție o instituție modernă, care să poată reacționa pro-activ la nevoile cetățenilor”, le-a spus Filip poliţiştilor.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a declarat că toate măsurile de modernizare a Poliției Naționale nu ar fi posibile fără suportul partenerilor de dezvoltare. „Datorită sprijinului oferit de state din UE, dar și de SUA, Poliția din Republica Moldova a reușit să crească capacitatea sa operațională și este în prezent mai activă în investigarea cazurilor de criminalitate transfrontalieră”, a menționat Pavel Filip.

Poliția Națională are circa 10000 de angajați, iar în subordinea sa sunt două Inspectorate Naționale,  54 de inspectorate   de   poliție   teritoriale și alte   subdiviziuni specializate.

mai mai3 mai2