Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a lovit luni Golful Gemlik, aflat la sud de Istanbul, transmite Agerpres. Seismul nu a provocat pagube majore sau victime, au anunţat autorităţile turce, informează AFP.

Epicentrul seismului a fost localizat în Marea Marmara, în largul Golfului Gemlik, la circa 120 km sud de Istanbul şi în apropiere de Bursa, potrivit agenţiei turce de gestionare a dezastrelor AFAD.

Oamenii au alergat speriați în stradă, de teamă că se vor prăbuşi clădiri

Jurnaliştii de la AFP au resimţit cutremurul atât în partea asiatică, cât şi în cea europeană a Istanbulului, în timp ce la Bursa locuitorii s-au grăbit să iasă pe străzi de teamă că se vor prăbuşi clădiri, potrivit imaginilor difuzate de mass-media turce.

Cu o populaţie de peste 15 milioane de locuitori, Istanbulul este cel mai mare oraş din Turcia care se teme de un cutremur major din cauza proximităţii sale de falia nord-anatoliană, una dintre cele mai active din lume.

Reamintim că un cutremur cu magnitudinea 7,6 a lovit oraşul în 1999, provocând moartea a peste 17.000 de persoane. Totodată, mai recent, două seisme majore au lovit sud-estul Turciei în februarie, soldându-se cu peste 50.000 de morţi şi devastarea mai multor oraşe din regiune.

sursa