Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat astăzi, 6 aprilie, cererea de demisie a Liliei Potîng. Potrivit scrisorii de motivare ce tine de demisia sa, Lilia Potâng a scris că se afla în incompatibilitate de funcții, odată cu numirea ei într-o nouă postură.

Suntem în circumstanța când calitatea sa de membru încetează și suntem în situația ca să ne expunem. Situații de genul acesta nu am avut, este prima experiență de acest fel. Vom lua act de această cerere”, a delcarat președința CSP, Angela Motuzoc.

În context, membrii Consiliului Superior al Procurorilor a decis să ia act de această cerere și să expedieze Guvernului o solicitare, ca să ia decizia corespunzătoare. Și asta pentru că Lilia Potîng a fost înaintată la funcția de membru al CSP anume de către Guvern.

Menționăm, că CSP este constituit din 13 membri: președintele Consiliului Superior al Magistraturii; ministrul justiției; Avocatul Poporului; procurorul General; 5 membri aleși de către Adunarea Generală a Procurorilor; unul ales de către preşedintele Republicii; unul de către Parlament; unul de către Guvern şi unul de către Academia de Ştiinţe a Moldovei.

sursa