Peste 40% din numărul total de instituții educaționale din oraș, care au fost selectate de către o comisie municipală ca fiind cele mai deteriorate și necesită intervenții urgente, vor beneficia de reparația căilor de acces pe parcursul anului curent și anului viitor.

Lucrările presupun amenajarea trotuarelor, schimbarea bordurilor și asfaltarea părții carosabile, valoarea contractului fiind de 91,5 mln lei. Contractul de executare a lucrărilor a fost adjudecat de SRL „Vicoliv Grup”, câștigătoare a licitației publice, desfășurată de Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație.

În prezent se lucrează în sectoarele Rîșcani și Botanica, la accesele către Gimnaziul nr. 8 „Taras Șevcenco”, str. Miron Costin 26 și Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”/Liceul „Prodictu”, str. Independenței 1- str. Hristo Botev 27-21.

Între timp, au fost finalizate lucrările la instituțiile de educație timpurie I.E.T. nr. 98, str. Cetatea Albă 152, I.E.T. nr 3, str. Ion Pelivan 36/2 și la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, str. Poștei 44.

Mai multe accese către instituțiile educaționale au fost supuse reparațiilor curente și în anul trecut, de către Î.M. Regia „Exdrupo”, iar la alte instituții s-a intervenit și se intervine în continuare în cadrul proiectelor de reparație curentă a acceselor și trotuarelor în curțile de bloc din sectoarele capitalei.

Lucrările se realizează în conformitate cu Planul de reparație a căilor de acces către instituțiile publice de învățământ din municipiul Chișinău pentru anii 2021-2023.