Primăria Chișinău anunțat că, în weekend-ul 16-17 septembrie 2023, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone.

„Aceste activități sunt organizate cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor Capitalei acces la produse agricole de sezon”, se arată în comunicat.

În acest weekend, cetățenii Chișinăului vor avea posibilitatea să cumpere produse proaspete, direct de la producătorii locali, la prețuri accesibile.

Iată o listă a târgurilor și a locațiilor unde vor avea loc:
• Buiucani:
◦ Târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202.
◦ Târgul meșterilor populari și al producătorilor autohtoni, organizat în colaborare cu SRL „Boldescu & Co”, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 103.
◦ Festivalul pomușoarelor și al mierii de albine, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.
• Botanica:
◦ Târgul de artizanat și articole hand made, în Parcul „Valea Trandafirilor”.
◦ Târgul produselor agricole autohtone, pe bd. Traian, 22, șos. Muncești, 170, șos. Muncești, 598 și str. Sarmizegetusa, colț cu str. Butucului.
• Centru:
◦ Târg al producătorilor autohtoni cu fructe și legume, pe str. Ismail, 94, colț cu str. D. Cantemir.
• Ciocana:
◦ Târguri cu produse agricole pe adresele: str. Maria Drăgan 30, colț cu str. Ciocana, str. Igor Vieru, 10/2, str. Alecu Russo, 65/1 și bd. Mircea cel Bătrân, 42.
◦ Târgul producătorilor autohtoni, în colaborare cu AO „Perspectiva”, pe bd. Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. P. Zadnipru, Scuarul Arborelui Solar.
• Râșcani:
◦ Târguri cu fructe, legume și produse apicole, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6 și str. Calea Orheiului 109/2.
◦ Târguri cu fructe și legume, pe str. Andrei Doga, 35, str. Iazului, 1, str. Ceucari, 8, str. Albișoara, 80/5.

Primăria a îndemnat cetățenii să viziteze iarmaroacele enunțate, pentru a susține producătorii locali și a se bucura de produse proaspete și de calitate.