Premierul Ion Chicu și-a reiterat propunerea către partidul Maiei Sandu să vină cu propuneri la proiectele de lege asumate de Guvern și a declarat că va merge în Parlament până deputații vor conștientiza că trebuie să se ocupe de interesele populației și nu de interese electorale înguste. 

Chicu a declarat că Guvernul nu este subalternul Parlamentului sau a oricărei alte puteri în stat, ci reprezintă puterea executivă, iar Constituția îi oferă instrumentele respective extraordinare.

 ”Guvernul și-a angajat răspunderea perfect constituțional și în interesele cetățenilor, de aceea noi nu vom retrage din Parlament proiectele care prevăd majorarea salariilor medicilor, acoperirea deficitului bugetar pentru pedagogi și multe altele”, a spus Chicu.

Premierul a precizat că dacă PAS va veni cu propuneri realiste la aceste proiecte, Guvernul le va accepta. 

”În cazul când vor veni cu propuneri realiste și fondate, cred că putem să acceptăm propunerile acestui partid pentru a fi incluse în rectificare”, a spus premierul.

Chicu a adăugat că Guvernul urmează să vină cu o rectificare suplimentare la bugetul de stat, reieșind din situația dramatică pe care o avem în agricultură în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile.

”Contez pe conștiința reprezentanților acestui partid pentru a acorda ajutor sinistraților care au suferit din cauza ploilor”, a declarat premierul.