Ion Chicu susține că a așteptat azi de la Maia Sandu să vină cu mai multe detalii despre summitul istoric de pe 1 iunie și la ce Decizii să ne așteptăm sau niște scuze seci pentru incomoditățile provocate zecilor de mii de concetățeni.

Potrivit lui Ion Chicu, chiar credeam că va ieși astăzi cu o Adresare către popor, prin care ar explica omenește, cu înțelepciune și căldură, care-s subiectele care vor fi discutate la summitul istoric de pe 1 iunie, la ce Decizii să ne așteptăm, ce speranțe să-și lege moldovenii de acest eveniment (repet) istoric pentru noi, susține fostul Prim-ministru, Ion Chicu.

Bineînțeles, nu puteam să aștept de la ea (măcar să mimeze) niște scuze seci pentru incomoditățile provocate zecilor de mii de concetățeni, în legătură cu acest summit de la “Mimi” , sau de la miile de mame – pentru care 1 iunie este o Sărbătoare dragă. Ea de așa ceva nu-i capabilă, știe toată lumea…

Dar să iasă cu 2 zile înaintea sosirii la Chișinău a câtorva zeci de lideri de state democratice și să anunțe toată lumea că introduce oficial cenzura – asta deja e culmea nesimțirii. Sau…

Mai mulți oameni, pe care-i respect foarte mult, mi-au tot sugerat în ultima perioadă să nu-i mai zic “nebună”. Le-am promis că n-o mai fac.

p.s. Sper ca oaspeții înalți să nu reușească să afle despre inițiativa de azi a gazdei lor. În caz contrar, vinul bun de la “Mimi” va avea un gust amar al complicității la toate crimele acestui regim. Și e păcat, că noi chiar vrem să fim ospitalieri cu oaspeții noștri…, mai declară Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

sursa