Statul a cheltuit 4,7 milioane de lei pentru desfășurarea Adunării Moldova Europeană din 21 mai. Despre aceasta a anunțat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit lui Daniel Vodă, banii au fost cheltuiți pentru închirierea și amenajarea scenei, sonorizarea, asigurarea infrastructurii necesare lângă Arcul de Triumf, coturi, apă, dar și onorarii pentru concert. 

Pe 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 11:00, a avut loc Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Evenimentul a fost deschis oficial prin intonarea imnului de stat de către soprana Valentina Naforniță. Ulterior, a răsunat imnul Europei, „Odă Bucuriei”.

Pe scena din PMAN au ținut pe rând discursuri președinta Maia Sandu, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, marele compozitor Eugen Doga, scriitoarea Tatiana Țîbuleac, artistul Cristofor Aldea-Teodorovici, sportiva Anastasia Nichita și alți oameni de cultură.

În total, potrivit Poliției, la Adunarea „Moldova Europeană” au participat între 75.000 și 80.000 de persoane, ținând cont de faptul că fluxul era continuu. Nu a fost înregistrat niciun incident și niciun caz de perturbare a ordinii publice.

sursa