Un bărbat de 28 de ani din Hâncești riscă până la 20 de ani de închisoare, după ce ar fi exploatat sexual o minoră de 13 ani. Învinuitul a acționat împreună cu o altă minoră de 17 ani, care a fugit în Rusia.

Polițiștii și procurorii au terminat urmărirea penală și au stabilit că minora din Bălți, în vârstă de 13 ani, a fost recrutată în aprilie 2022. Aceasta a fost exploatată sexual timp de două luni într-un apartament din Chișinău închiriat de învinuit.

Victima s-a plâns că învinuitul și-ar fi însușit sume mari de bani, în condițiile în care îi oferea bani doar pentru alimentare.

După două luni de exploatare sexuală, minora a părăsit apartamentul și l-a denunțat pe tânărul din Hâncești la Poliție.

Acum, victima solicită de la învinuit suma de 27 000 de lei, bani pe care acesta și i-ar fi însușit în baza exploatării sexuale.

Adolescenta acum este în grija bunicii, în Bălți, după ce anterior a beneficiat de consiliere psihologică.

Bărbatul a fost reținut pe Aeroportul International Chișinău, la sosire din Germania. Acum, procurorii urmează să trimită dosarul penal în judecată, pentru examinarea lui în fond.

În ceea ce privește tânăra care acționa de comun cu bărbatul învinuit, oamenii legii au stabilit că aceasta este în Rusia și a fost anunțată în căutare.

Atât învinuitul, cât și complicele său ruscă de la 15 la 20 ani închisoare pentru trafic de copii.

sursa