Avertizare de NINSORI puternice în sudul țării. Salvatorii recomandă prudenţă maximă

Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în data de 23 martie curent, în intervalul de timp ora 14:00-22:00 se prevăd ninsori puternice, în jumătatea de sud a țării.

Temperatura medie se va menține scăzută cu 6-8 °C față de normă.

În acest context, salvatorii îndeamnă cetățenii, în această perioadă, să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare, iar bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate.

Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

Mai mult, cetățenii sunt rugați în aceste zile cu temperaturi scăzute, să fie prudenți și să respecte normele antiincendiare. Sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit, pentru a evita producerea situațiilor excepționale, cu pericol pentru sănătate și viață.

În caz de situații de risc, persoanele sunt rugate să apeleze serviciile de urgență.