Avem președinte! Curtea Constituțională a validat alegerile din 13 noiembrie

Alegerile prezidențiale din 13 noiembrie în urma căruia Igor Dodon a devenit președinte au fost validate. Curtea Constituțională a examinat dosarul remis de CEC. Astfel, președintele are la dispoziție 45 de zile pentru a învesti în funcție noul șef de stat.

“Se confirmă rezultatele alegerii președintelui Republicii Moldova 13 noiembrie 2016. Se validează alegerea domnului Igor Dodon în funcția de președinte al Republicii Moldova. Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în monitorul oficial al Republicii Moldova”, a declarat Alexandru Tanase, președintele Curții Constituționale a Moldovei.

Ședința a durat aproape toată ziua de ieri, iar clădirea Curții Constituționale a fost păzită de polițiști. Au fost și câțiva protestatari care au cerut ca alegerile să nu fie validate.

Imediat după pronunțarea deciziei, Igor Dodon a declarat că va cere ca să fie învestit cât mai curând posibil, până la sfârșitul anului.

Alegerile prezidențiale au avut loc pe 13 noiembrie. Bătălia s-a dat între candidata PAS Maia Sandu și socialistul Igor Dodon care a și câștigat lupta.