Secretariatul Comunității Energetice își va deschide un sediu la Chișinău. Acest lucru a fost examinat astăzi de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu noul director al Comunității Energetice, transmite MOLDPRES.

„Noutăți bune pentru țara noastră. Secretariatul Comunității Energetice își va deschide în curând un sediu la Chișinău. Despre acest lucru am discutat cu noul director al Comunității Energetice, Artur Lorkowski”, a scris Andrei Spînu, scrie sursa citată.

În context, oficialul a mulțumit pentru suportul acordat de-a lungul timpului și pentru angajamentele de viitor în crearea în Republica Moldova a unei piețe energetice, transparentă și corectă.

Comunitatea Energetică este o asociație între statele Uniunii Europene și cele din Europa de Sud-Est, care are ca scop crearea unei piețe a electricității și gazului între UE și alte țări. A fost înființată prin semnarea tratatului de la Atena în 2005 și și-a început activitatea în 2006. În 2009, a fost aprobată primirea Ucrainei și Republicii Moldova în Comunitatea Energetică.