Atenție la buzunare. În piețe mișună hoții

Atenție la buzunare. Avertizarea vine de la poliție, potrivit căreia, în această perioadă, în piețele din capitală mișună hoții. Ca să fie mai convingători, oamenii legii au publicat și imagini de pe camerele de supraveghere în care se vede cum 3 femei au rămas fără portofele cu bani.

Astfel, o femeie în vârstă de 38 ani a devenit victima unei doamne necunoscute, după ce i-a furat din geantă portmoneul cu bani în sumă de 48 000 ruble ruseşti. Totodată poliţiştii au constatat că aceasta era însoţită prin mulţime de către doi indivizi, care i-ar fi asigurat protecţie în momentul comiterii furtului.

Tot pe teritoriul Pieţii agricole a sectorului Centru o tânără în vârstă de 29 ani, a fost ţinta a două femei, care i-au sustras din geantă portmoneul cu bani în sumă de 500 lei, în timp ce făcea cumpărături. Astfel una dintre ele împinge intenţionat potenţiala victimă, iar a doua bagă mâna în geanta deschisă.

O altă femeie în vârstă de 30 ani a devenit victima unei necunoscute, în timp ce se deplasa pe strada Mitropolit Varlaam din preajma pieţei, fiindu-i sustras din geantă portmoneul cu bani în sumă de 100 lei şi bijuterii din argint. Acţiunile făptaşei au fost surprinse de camerele de supraveghere. Imediat ce scoate portmoneul din geantă îşi schimbă direcţia de deplasare.

În acest context, poliția recomandă oamenilor să nu păstreze banii în buzunarele din spate sau în geantă deschisă. În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur. Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în vizor. Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.