Angajații din cadrul Apă-Canal Chişinău inspectează toate capacele de canalizare din Capitală.

Angajații inspectează gurile de canalizare din gestiunea întreprinderii, pentru a vedea dacă toate au capace.

Acțiunea are drept scop prevenirea incidentelor neplăcute și evitarea pericolelor de accidentare pentru pietoni. 

Astfel, pentru început specialiștii din cadrul întreprinderii au reușit să verifice toate gurile de canalizare de pe străzile centrale: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, bd. Dacia, str. București, str, Ciuflea, str. Sfatul Țării, bd. Cuza Vodă, bd. Traian, str. Maria Cebotari, str. Corobceanu, în total fiind verificate peste 300 cămine de vizitare. 

De menţionat că în ultima perioadă, se atestă o situație alarmantă în legătură cu furtul capacelor de fontă de la gurile de canalizare. Ca rezultat, apar pericole de accidentare pentru pietoni. 

Doar pe parcursul lunii iulie, reprezentanţii ACC au fost informaţi despre 17 locații unde lipseau capacele la căminele de vizitare, amplasate pe trotuare, în zonele de parc, în spaţiile dintre blocurile de locuinţe. 

Primăria Chișinău face apel repetat către toți consumatorii să anunțe despre adresele unde sunt lipsă capacele de canalizare sau se încearcă sustragerea lor. 

Locuitorii pot semnala lipsa trapelor sau tentativele de sustragere a acestora la numărul de telefon: 022-25-66-66, 022-85-77-77. De asemenea, aceştia pot să scrie un mesaj pe adresa de e-mail a întreprinderii: [email protected].

În municipiul Chişinău sunt amplasate circa 180 de mii de căminuri de vizitare,care sunt acoperite cu trape din fontă sau capace din beton armat. Doar 20 de mii sunt în gestiunea furnizorului de apă, restul sunt la balanţa S.A. „Termoelectrica”, S.A. „Moldova-Gaz”, S.A. „Moldtelecom” şi S.A. „Exdrupo”.