Peste 200 de pomi au fost plantați astăzi de angajații Regiei „Autosalubritate” pe terenul adiacent al Depozitului Municipal de deșeuri din comuna Țânțăreni. Acțiunea este parte a campaniei municipale de plantare a pomilor, inițiată de Primăria Chișinău.

Printre speciile de copaci plantați se număra două specii de arțar, frasin, salcie și salcâm, care au fost selectate special pentru a se adapta condițiilor de mediu din această zonă.

„Arborii vor contribui la îmbunătățirea aspectului vizual al terenului adiacent Depozitului municipal de deșeuri și purificarea aerului, la îmbunătățirea biodiversității din zonă și vor oferi un habitat pentru diferite specii de păsări și insecte”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban.

Menționăm că toți puieții plantați au fost udați cu apă tehnică pură pe care operatorul municipal de salubrizare o obține în urma tratării levigatului (lichid ce se scurge din deșeuri în urma descompunerii). Acesta, potrivit probelor de laborator efectuate trimestrial, este ecologic, nu conține substanțe chimice dăunătoare plantelor sau solului și poate fi utilizat, inclusiv la irigarea terenurilor agricole.

Primăria Chișinău continuă amenajarea zonei de la Depozitului Municipal de deșeuri din comuna Țânțăreni.