Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a intensificat controalele privind importul şi comercializarea rodiilor importate din Republica Turcă.

Astfel, la posturile de inspecţie la frontieră, ANSA a identificat loturi de rodii provenite din Republica Turcă cu limite maxime admisibile de reziduuri de pesticide depăşite şi anume „Acetamiprid”, transmite Știri.md.

În rezultat operatorilor economici responsabili de importul loturilor de rodii neconforme li s-au întocmit procese verbale cu privire la contravenţie şi interdicţia de plasare pe piaţă a produselor alimentare neconforme, urmând a fi nimicite în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În scopul protejării sănătăţii publice şi în vederea verificării inofesivităţii loturilor importate, ANSA a dispus intensificarea controalelor la Posturile de inspecţie la frontieră cu prelevări de probe pentru verficarea respectării limitelor maxime admisibile ale reziduurilor de pesticide în toate loturile de rodii cu provenienţă din Republica Turcă.