Air Moldova anunță că de la 2 mai își suspendă zborurile până la pronunțarea deciziei instanței de judecată cu privire la aprobarea planului de restructurare accelerată a companiei.

„Astăzi, compania aeriană Air Moldova, a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei, care este un plan de acțiuni, ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor.

Restructurarea, solicitată în instanță de Air Moldova reprezintă utilizarea unui complex de instrumente în scopul depășirii dificultăților financiare și restabilirii viabilității economice a companiei.

Procedura de restructurare este soluția identificată de companie care ar permite investiții externe.

Investitorii sunt gata să investească în Air Moldova în jur de 50 de milioane de dolari. Aceste investiții ar permite soluționarea problemelor financiare ale companiei  și suplinirea flotei proprii.

Investițiile în companie nu pot fi realizate fără procedura de restructurare accelerată din cauza riscului sporit a unui atac din partea creditorilor existenți.

Restructurarea accelerată  va permite companiei să  primească aceste investiții strict pentru dezvoltarea companiei, ca ulterior, în timp să fie achitate și datoriile existente.

Astfel, până la pronunțarea deciziei instanței, privind acceptarea sau respingerea cererii înaintate de Air Moldova, compania va suspenda operarea zborurilor și vânzărilor de bilete începând cu data de 2 mai 2023. Reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță.“, a scris compania.

În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat „Air Moldova”, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) îndeamnă pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor.

În cazul în care întâmpină dificultăți sau li se refuză rambursarea costului biletelor de avion, pasagerii pot solicita suport AAC. Mai multă informație privind acțiunile ce urmează a fi întreprinse în cazul anulării zborurilor poate fi găsită accesând acest link.

Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile – adresa: mun. Chişinău, bulevardul Dacia, 80/2.

sursa