Afacere ilegală. Falsificau şi vindeau asigurări auto pentru maşini cu numere străine

Afecere ilegală, dar profitoare pusă la cale de 2 bărbaţi. Poliţia a reţinut 2 indivizi suspectaţi de falsificarea şi punerea în circulaţie a asigurărilor auto de tip Carte Verde.

În cadrul investigaţiilor s-a constatat că bărbaţii în vârstă de 42 şi respectivă 50 de ani din capitală se ocupau cu acest lucru de mai bine de jumătate de an. Aceştia falsificau asigurări pentru maşi înmatriculate în Lituania, Bulgaria şi Moldova pe care le vindeau cu 35 de euro pentru fiecare.

Ca urmare a efectuării percheziţiei la domiciliile suspecților, au fost depistate şi ridicate blancuri, procuri, contracte, iar în calculatorul persoanelor au fost stabilite amprentele unor ştampile din Bulgaria, Lituania precum și poliţe completate.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false, fapt ce se pedepseşte cu amendă în mărime de la 10 000 la 30 000 lei sau cu închisoare de pînă la 5 ani.