A ieșit recent din pușcărie, iar acum riscă să ajungă din nou acolo. Un bărbat a fost reținut pentru pungășie

A ieșit recent din pușcărie, iar acum riscă să ajungă din nou acolo. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani cercetat pentru pugășie. Acesta ar fi furat din buzunarul unui tânăr  un portofel cu peste 1000 de lei în el.

Totul s-a întâmplat în timp ce victima circula cu troleibuzul de pe ruta numărul 22. Acesta nu a observat când i s-a furat portofelul în care erau 1100 de lei și actele. A depistat că-i lipsește portofelul abia când a coborât și a alertat poliția.

Oamenii legii au inițiat cercetările și au depistat, pe o cameră de supraveghere instalată în apropierea unei stații de troleibuz cum făptașul numără o sumă de bani imediat ce coboară din transport.

Ulterior poliţiştii l-au identificat, iar individul și-a recunoscut fapta. El s-a dovedit a fi în vârstă de 31 ani, recent eliberat din locurile de detenţie, unde şi-a ispăşit pedeapsa pentru infracţiuni similare.

Totodată, poliţiştii au constatat complicitatea lui în alte două cazuri de pungăşii. El este bănuit că ar fi furat un telefon mobil din buzunarul unei minore, în valoare de 5 000 lei, în timp ce se deplasa cu troleibuzul de pe ruta 24. Iar din geanta unei domnişoare de 24 ani ar fi sustras portmoneul cu  100 de lei, în timp ce se deplasa cu troleibuzul cu ruta 22.

Bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu amendă, sau închisoare de pînă la 2 ani.