Compania ”Intellect Group” relansează proiectul „Rating Politic”, elaborat în 2015, care presupune o cercetare lunară, calitativă realizată de experți interni și externi, în combinație cu monitorizarea media, în baza unui program specializat de cercetare a opiniei experților.

În cadrul cercetării sociologice sunt implicați 30 de experți și analiști politici, peste 20 jurnaliști politici și comentatori, 10 experți internaționali și jurnaliști din Federația Rusă, România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie.

Totodată, este efectuată și monitorizarea activității politicienilor, partidelor politice, temelor și problemelor principale reflectate în spațiul media din Republica Moldova.

„- Lunar, compania Intellect Group elaborează o listă de persoane implicate în sfera politică din R.Moldova.

– În urma evaluării cu note de la 1 la 10, se face totalizarea rezultatelor, după care se întocmește TOP-ul de politicieni ai lunii analizate.

– Concomitent, experților invitați li se propune să determine și să descrie cele mai importante probleme social-politice în R.Moldova din luna precedentă. În urma rezultatelor obținute se face lista TOP-ului a problemelor lunii respective și se descrie impactul lor asupra situației social-politice din țară”, menționează directorul ”Intellect Group”, Ian Lisnevschi.

De asemenea, compania ”Intellect Group” monitorizează informația difuzată de instituțiile media autohtone din eșantionul stabilit și prezintă raportul analizei lunar.

„- Prin monitorizarea informației difuzate de mass-media, experții și-au propus drept obiectiv: depistarea temelor principale, politicienilor și formațiunilor social-politice mediatizate.

– În luna actuală au fost monitorizate 50 de portaluri informaționale. Monitoring-ul a fost efectuat pe bază de titlu, lead, conținutul articolului.

– Selectarea surselor: sunt acceptate doar surse de știri care vizează Republica Moldova; care publică preponderent conținut de producție proprie”, mai spune directorul companiei.

Ian Lisnevschi a menționat că, studiul va fi efectuat lunar și că, ulterior va fi mărită lista experților, a numelor monitorizate, dar și sursele informaționale.

NB: ”Rating Politic” este un proiect finanțat de compania ”Intellect Group”. Clienții abonați contra plată la proiect beneficiază de opinii detaliate, recomandările experților și mediatizarea separată pe categorii.