Un bărbat din Ungheni a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce acum patru luni și-a înjunghiat vecinul la beție. Sentința a fost pronunțată vineri de magistrații Judecătoriei Ungheni.

Potrivit materialelor dosarului, totul s-a produs în seara zilei de 8 iunie, când condamnatul a venit în vizită la vecin cu care a consumat vin. Ulterior, bărbatul a plecat acasă, însă a revenit în scurt timp, cerându-i victimei să-i dea o țigară.

După ce a primit refuz, individul a luat un cuțit și i-a aplicat o lovitură în regiunea gâtului. Văzând că vecinul zace într-o baltă de sânge, acesta a ieșit afară și a alertat vecinii.

Fiind audiat, acesta și-a recunoscut parțial vina. El a menționat că și-a lovit vecinul cu cuțitul, însă nu a avut intenția de a-l omorî.

Prin sentința magistraților, bărbatul a fost condamnat la zece ani de închisoare. Ținând cont că acum doi ani bărbatul a fost condamnat pentru huliganism la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, s-a dispus aplicarea pedepsei finale sub formă de 12 ani de detenție.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți în decurs de 15 zile.

sursa