Moldovenii din diasporă continuă să demonstreze un angajament remarcabil față de viitorul R. Moldova, arătând că distanțele mari sau timpul petrecut la cozi nu reprezintă un obstacol în calea dreptului lor de a vota.

Într-o postare, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au scris că, indiferent de provocări, fie că trebuie să parcurgă sute de kilometri, fie să aștepte ore întregi, cetățenii moldoveni din întreaga lume își exercită acest drept, subliniind că fiecare vot contează.

Astfel, ei devin un exemplu de responsabilitate civică, arătând că schimbarea reală începe cu implicarea fiecărui individ.

„Să urmăm exemplul lor și să ne exercităm dreptul de vot pentru un viitor mai bun”, îndeamnă Ministerul Afacerilor Externe.

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Până la ora 09:00, misiunea Promo-LEX a recepționat 173 de semnalări de incidente de la observatorii din teritoriu. Dintre acestea, 34 de incidente au fost verificate și confirmate.

Președintele CEC, Angelica Caraman, a spus că până la ora 14:00 au votat peste 890.000 de alegători, ceea ce reprezintă peste 31% din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

sursa