Patru bărbați vor ajunge în fața magistraților, după ce au șantajat o femeie. Unul dintre ei a făcut rost de fotografii intime și a cerut bani de la victimă pentru a nu răspândi imaginile în mediul online.

Potrivit Procuraturii Generale, în perioada mai-iunie curent, autorul schemei de șantaj se afla în Penitenciarul nr.6 Soroca, coordonând acțiunile cu alți trei complici. Individul a folosit rețelele sociale ok.ru, WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger pentru a identifica victime online, utilizând o identitate falsă sub numele „Artiom”.

În urma unor discuții cu o femeie, bărbatul a obținut de la ea mai multe fotografii nud. Astfel, folosindu-se de asta, el a cerut de la victimă 70.000 de lei, amenințând-o că în caz contrar va publica imaginile.

După ce femeia a fost de acord să transmită banii, unul dintre complici a luat legătură cu persoane nestabilite încă, care, la 25 mai și 27 mai, au obținut de la femeie 50.000 de lei în două tranșe.

Mai târziu, autorul infracțiunii a cerut părții vătămate încă 20.000 de lei. Același complice a luat legătura cu alți doi suspecți care, la 26 iunie se aflau în municipiul Bălți și s-au întâlnit cu victima pentru a lua banii.

Dacă indivizii vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoare de la șapte la zece ani cu amendă de la 92.500 la 117.500 de lei.

sursa