Una dintre cele șapte victime ucise în atentatul terorist  produs în Yaffo, Tel-Aviv, Israel, este Nadia Sokolenko, o femeie din R. Moldova, în vârstă de 40 de ani. Informația a fost publicată de presa din Israel și multiplicată pe rețelele de socializare, unde oamenii deplâng moartea celor șapte victime.

„Aceiași teroriști și asasini, aceiași „viteji” care merg cu arma în mână împotriva unor femei tinere”.

„În urma atacului din Yaffo, a fost ucisă Nadia Sokolenko, în vârstă de 40 de ani. Nadia s-a repatriat din Moldova și avea o fetiță. Să-i fie binecuvântată amintirea”

„Nadia Sokolenko a lăsat orfană de mamă o fetiță de doar 6 ani. Condoleanțe rudelor și apropiaților”, au scris pe Facebook mai multe persoane, care au publicat și detalii despre femeia din Republica Moldova.

Potrivit Jerusalem Post, deocamdată sunt cunoscute numele a cinci victime. Alte două persoane nu au putut fi deocamdată identificate. Despre decesul femeii a anunțat și Ministerul de Externe de la Chișinău.

„Ambasada Republicii Moldova în Israel este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind în așteptarea confirmării oficiale a identității victimei. De asemenea, misiunea noastră diplomatică este pregătiră să ofere rudelor și apropiaților victimei toată asistența consulară ce se impune. Adresăm pe această cale sincere și profunde condoleanțe tuturor familiilor îndoliate în urma sângerosului atac terorist soldat cu șapte victime și produs în paralel cu atacul balistic iranian asupra Israelului. Ambele atacuri au fost condamnate cu fermitate de autoritățile Republicii Moldova”, se arată în comunicat. 

Marți seara, doi bărbați înarmați au ucis șapte persoane pe străzile din Tel Aviv în urma unui atac terorist. Poliția locală susține că un bărbat înarmat a deschis focul asupra unor cetățeni din zona Jaffa. Atacul mortal al bărbatului înarmat, însoțit de un alt atacator cu un cuțit, a început într-un vagon și a continuat pe peron, a declarat poliția locală într-un comunicat. Potrivit BBC, cei doi au fost „neutralizați” de către cetățeni și au descris motivul drept „teroare”.

sursa