Procurorii PCCOCS, în colaborare cu ofițerii INI, au destructurat o schemă de șantaj în Penitenciarul Cricova, în care trei deținuți au extorcat peste 33.000 lei de la un alt deținut, constrângându-l să participe la jocuri de cărți pe bani, deși astfel de activități sunt interzise în penitenciare.

Victima, lipsită de resurse financiare, a fost forțată să solicite ajutoare financiare de la rudele sale, care au transferat deja peste 23.000 de lei pentru a-i acoperi datoriile.

Acest incident a fost posibil grație unei colaborări strânse între rudele deținutului, care, la întoarcerea în țară, au depus o plângere, declanșând astfel investigațiile autorităților. În timpul perchezițiilor efectuate de procurori, cu sprijinul ANP și al trupelor speciale „Pantera”, au fost confiscate telefoane mobile, cartele SIM și înscrisuri bancare, esențiale pentru probarea acuzațiilor.

Unul dintre deținuți a încercat să înghită o cartelă SIM pentru a distruge dovezile, fapt ce subliniază gravitatea și disperarea situației. De asemenea, în timpul perchezițiilor, au fost descoperite substanțe interzise, care urmează să fie expertizate.

Cei trei deținuți, care își ispășesc pedepsele pentru infracțiuni grave, inclusiv omor și vătămări corporale fatale, vor fi transferați într-un alt penitenciar din Chișinău pentru continuarea investigațiilor.

Ancheta este în curs de desfășurare.