Copilul de doi ani, căzut în puțul unui lift, la Ungheni, a ieșit din comă. Informația a fost comunicată pentru TV8 de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu.

Deocamdată, micuțul rămâne internat în secția de reanimare, dar starea acestuia are o dinamică pozitivă.

Reamintim că micuțul de doi ani a căzut în gol cu tot cu lift în dimineața zilei de 11 septembrie, la Ungheni. Ulterior, acesta a fost transferat la Chișinău.

Potrivit poliției, mama a ieșit din apartament împreună cu trei copii de 2, 4 și 6 ani, pe care urma să-i ducă la grădiniță. Femeia a amplasat căruciorul, în care se afla băiatul de doi ani, între ușile ascensorului și s-a întors pentru a aduce un pachet. În acel moment s-a auzit un zgomot, iar copilul a căzut în gol în timp ce cabina ascensorului a urcat și s-a blocat între etajele 8 și 9. Mama a solicitat imediat ajutorul autorităților, iar echipele de salvare au reușit să deblocheze ușile liftului și să scoată copilul din puț.

După incident, autoritățile locale au stabilit că mai mult de jumătate dintre ascensoarele din Ungheni erau defectate, fiind oprite acum pentru reparații.

sursa