Doi bărbați au fost prinși în flagrant de către inspectorii pentru Protecția Mediului într-o fâșie forestieră din raionul Dondușeni în timp ce tăiau ilegal arborii.

„În cadrul unei razii desfășurate de inspectorii de mediu din Dondușeni, a fost depistat un caz de tăiere ilegală a arborilor în fâșia forestieră de protecție gestionată de primăria Crișcăuți. La fața locului, au fost identificate două persoane care desfășurau activități ilegale de tăiere a arborilor, folosind ferăstraie electrice”, scriu reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Așadar, în urma inspectării, s-au găsit 63 de cioate de arbori, în principal de salcâm și frasin, cu diametre între nouă și 28 cm. Volumul total al masei lemnoase tăiate ilegal a fost estimat la 8 metri cubi, iar prejudiciul adus mediului se ridică la suma de 2.365 lei.

Cioatele arborilor tăiați au fost evaluate și marcate cu ciocanul de marcaj al Inspecției pentru Protecția Mediului Dondușeni. 

În urma acestui incident, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 10.000 lei.

În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește cetățenilor că astfel de activități ilegale aduc daune semnificative mediului și sunt sancționate conform legii.

Foto: Inspectoratul pentru Protecția Mediului

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

sursa