Un bărbat de 70 de ani a fost condamnat la ani grei de închisoare, fiind acuzat că a abuzat sexual două minore, pe care soția sa le luase în îngrijire.

Sentința a fost pronunțată pe data de 3 septembrie, iar bărbatului i s-a stabilit o pedeapsă de 15 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis.

„Potrivit învinuirii înaintate de acuzatorii de stat, în perioada 2012-2022, inculpatul, aflându-se la domiciliul său amplasat într-un sat din centrul țării, folosindu-se de influența sa avută asupra unei minore, născută în 2008, care a fost luată sub tutelă de soția lui, profitând de imposibilitatea victimei minore de a se apăra și de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede, prin constrângere fizică și psihică a abuzat-o sexual.

Tot el, în perioada 2016-2017, aflându-se la domiciliul său, urmărind scopul întreținerii unor acte sexuale neconsimțite cu o altă minoră, născută în 2006, care la fel a fost luată în educare și îngrijire de către soția sa, a întreținut cu ea un raport sexual forțat”, comunică Procuratura Generală.

Inculpatul a pledat nevinovat.

sursa