Mascații din Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”a IGP au participat la un curs de instruire în domeniul identificării, depistării și dezamorsării dispozitivelor explozibile.

Potrivit oamenilor legii, în premieră, șase angajați ai Brigăzii au participat, în localitatea Negrești din raionul Strășeni, la cursul intensiv de instruire EOD nivelul I, organizat de Centrul EOD al Batalionului de Geniu „Codru” al Armatei Naționale.

Cursul a avut drept scop îmbunătățirea cunoștințelor teoretice și abilităților practice ale participanților în ceea ce privește identificarea, depistarea și dezamorsarea dispozitivelor explozibile. 

Prin astfel de instruiri se consolidează colaborarea interinstituțională și se facilitează schimbul de experiență, aspecte esențiale pentru sporirea nivelului de pregătire în intervențiile profesionale și îmbunătățirea calității reacției în situații de criză.

„Poliția Națională asigură pregătirea continuă a angajaților săi, pentru a asigura siguranța și securitatea cetățenilor în orice situație”, anunță oamenii legii. 

Foto: Politia.md

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

sursa