Amina Spînu, o fetiță moldoveancă în vârstă de numai patru ani, care este rezidentă în localitatea Polesella, provincia Rovigo din regiunea italiană Veneto, a fost dată dispărută de bunica sa din seara zilei de luni, 12 august 2024.

Micuța a fost văzută ultima dată în jurul orei 19:00, când a ieșit din barul Cremlino împreună cu tatăl ei, Ion Spînu, care are 26 de ani și dublă cetățenie, română și moldovenească.

Potrivit ziarului Il Gazzettino, cei doi nu s-au mai întors la locuința bunicii materne, Maia Sofronovici, în casa căreia locuiau după moartea tragică a mamei fetiței de 4 ani – Valeria Spînu – ucisă într-un accident rutier petrecut tot în Italia în luna august a anului trecut.

Valeria se deplasa pe bicicletă la acea dată, pe Strada Statală 16 „Adriatica”, împreună cu fetița sa care se afla pe un scaun pentru copii, când a fost lovită în plin de o motocicletă,

Bicicleta a fost ruptă în două în urma impactului, iar Amina și mama ei au fost aruncate pe o distanță de câțiva metri.

Din nefericire, Valeria a decedat pe loc, în ciuda intervenției rapide a serviciilor sanitare de urgență. Fetița, în schimb, a scăpat cu viață ca prin minune.

Alarmată de dispariția nepoatei, Maia Sofronovici a alertat forțele de ordine și a lansat un apel disperat pe rețelele de socializare, publicând fotografii cu Amina și tatăl ei, însoțite de un mesaj cutremurător:

„Fetița este în pericol, are patru ani, vă rog, cine a văzut-o să mă ajute să o găsesc, vă implor!”, a scris bunica, conform celor relatate de ziarul Il Gazzettino.

Mesajul a fost distribuit de sute de persoane, provocând un val de solidaritate în comunitatea locală.

Cu toate acestea, detaliile privind dispariția sunt încă neclare. Un locuitor din Polesella a declarat că l-a văzut pe Ion Spînu la supermarketul Eurospar în jurul orei 19:30, unde Amina părea să se joace liniștită cu o femeie în parcarea magazinului. Tatăl fetei a fost descris ca fiind relaxat, conversând cu un alt client la casa de marcat.

Îmbrăcată într-o ținută specifică, Amina purta leggings cu desene Peppa Pig și o tricou roz, împreună cu pantofi de sport de aceeași culoare, în momentul dispariției.

Ceea ce sporește îngrijorarea este faptul că Ion Spînu nu a luat cu el niciun bagaj sau obiect personal, sugerând că ar putea fi ascuns undeva, posibil la o cunoștință.

În plus, comunitatea se întreabă de ce Amina ar putea fi în pericol alături de propriul tată. Se speculează însă că acesta ar putea suferi de depresie după pierderea soției sale.

Accidentul mortal în care a murit mama fetiței a marcat profund familia, iar Maia Sofronovici a fost văzută recent rugându-se lângă locul accidentului, transformat într-un memorial improvizat cu flori și un ursuleț de pluș.

În timp ce autoritățile continuă căutările, locuitorii din Polesella speră cu disperare ca micuța Amina să fie găsită teafără, iar această dramă să aibă un final fericit.

Potrivit unei postări recente făcute pe un grup Facebook din localitatea Polesella, bunica fetiței a declarat că forțele de ordine au găsit-o pe fetiță și că lucrează pentru a rezolva situația.

2024-08-14 12.11.47

sursa